Kausivaatteiden hankinta

19.1.2021

Alkutalven sää oli hyvin lauhaa ja lämmintä, lämpotila pysytteli +0 puolella. Sitten yhtäkkiä tammikuun puolessa välissä lämpötila tippui -20 asteen pakkaselle. Piti ostaa molemmille lapsille uudet ulkoiluvaatteet.

Talviasusteet ovat kalliitta alennuksenkin jälkeen. Niiden normaalihinta on asetettu niin korkealle, että helposti joutuu maksamaan toppatakista yli 100 euroa reilun alennuksenkin jälkeen. Lapset kasvavat todella nopeasti. Vaikka vaatteet ja kengät olisi ostettu reilulla kasvuvaralla, silti ne jäävät pieniksi vuoden kuluttua. Lasten vaatteita ei pysty ostamaan pitkälle ajanjaksolle.

Vuodenajat tuovat omat haasteensa, kesä, syksy, talvi ja kevät. Kevät- ja syysvaatteet menevät samaan laariin, mutta täytyy hankkia kolmeen eri vuodenaikaan sopiva vaatetus. Asukokonaisuus kostuu sisävaatteista, kengistä, takeista ja pienistä asusteista. Kun tietty vaate täytyy saada juuri sillä hetkellä, ei kerkiä menemään kirpputorille etsiskelemään second handejä.

Rahan kulutuksen lisäksi pieniksi jääneet vaatteet myös vievät varastosta tilaa. Rakkaudella ostettuja vaatteita ei raaski myydä halvalla tai antaa pois. Meillä vaatteet ovat siististi varastossa. Välillä unelmoin saavani kolmannen lapsen ja sen vuoksi säästän kaikki lastentarvikkeet. Kolmas taitaa jäädä vain ajattelun tasolle, kun nykyiset 2 lasta vievät minulta paljon aikaa, että haluan heidän kasvavan nopeasti että pääsisin taas elämään huoletonta itsenäistä elämää.

Julkaissut Jenni Chen-Ye

Olen 31 vuotias kahden lapsen äiti. Muutin Suomeen Kiinasta ollessani 5 vuotias. Vartuin Helsingin Kontulassa, Kävin Helsingin luonnontiedelukion ja suoritin Haaga-Helia ammattikorkeakoulun liiketalouden tradenomi tutkinnon. Asun nyt Vantaalla Kivistössä perheeni kanssa. Vapaa aikaan ulkoilu, kotijumppa ja kodin siistiminen. Huolehdin joka päivä ulkonäöstäni, että voin ja näytän hyvältä. Lapseni hyvinvointi alkaa minun hyvinvoinnista. Äiti on perheen sydän.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: