Rakkaan tyttären 5 vuotissynttärit

10.12.2020 kirjoitettu

Tyttäreni Ella on minun suloinen sweet heart. Hän täytti 8.12. viisi vuotta. Jo joulukuun alusta hän sanoi joka aamu ”tänään on minun syntymäpäivä”. Olemme viettäneet Ellan synttäreitä aina vain oman perheen kanssa ilman kutsuvieraita. Ehkä se on joulukiire, tai jouluväsymys. Pari vuotta sitten Ellan synttäreitä vietettiin jouluaattona, kun juhlimme koko perheen ja työntekijöiden joukoin joulua. Tänä vuonna piti pitää Ellalle isot synttärikutsut, vähän niin kuin korvatakseen menneiden vuosien menetyksiä. Koronan toinen aalto kuitenkin saapui, ja Ella joutui tyytymään pienempään juhlaan. Mutta hän oli silti hyvin hyvin onnellinen. 

Yksi päivä ennen Ellan syntymäpäiviä, kerroin hänelle, että ostamme suklaakeksejä päiväkotiin, ja päiväkodissa kaikki laulavat hänelle synttärilaulun. Syntymäpäivänsä aamulla Ella heräsi hymyyn. Hän puki reippaasti vaatteet päälle, ja lähdimme isoveljen Levin kanssa yhdessä kauppaan ostamaan synttärikeksejä päiväkotiin. Levi käy esikoulua samassa päiväkodissa kuin Ella.

Päivällä kun kävin hakemassa Ellan päiväkodista, hoitaja sanoi Ellan olleen todella iloinen, oikein hihitti, ja pomppi ilosta. Ella sai päiväkodilta syntymäpäiväkortin, jonka hän esitteli minulle ylpeänä.

Illalla kotona vietimme synttäreitä uudelleen. Ostin hänelle jätti Kindermunan, josta hän on unelmoinut pitkään.

Äidille lapsen syntymäpäivä on iloinen ja haikea asia. Lapsi kasvaa ja kohta lentää nopeasti pesästä. Välillä on tullut sanottua ”mene nyt pois hetkeksi kun äiti lähettää yhden sähköpostin”, näitä mene hetkeksi pois tilanteita on ollut liian paljon. Esikoiseni täyttää ensi maaliskuussa 7 vuotta, ja edelleen nukkuu joka yö minun kanssa. Minä vuorottelen yöunia molempien lasteni kanssa. On ihanaa herätä öisin ja aamuisin lapsi vieressä. Neuvolassa minulle opetettiin vauvan unikoulutusta, että jo pientä vauvaa pitää opettaa nukkumaan yksin omassa huoneessaan. Minun ”isot vauvat” nukkuvat edelleen minun kanssa joka yö! Poikani Levi sanoi haluavansa nukkua minun joka yö 100 vuotta, aina kuolemaan saakka. Voi minun Leeviä. Minä rakastan sinua ja Ellaa. 

Julkaissut Jenni Chen-Ye

Olen 31 vuotias kahden lapsen äiti. Muutin Suomeen Kiinasta ollessani 5 vuotias. Vartuin Helsingin Kontulassa, Kävin Helsingin luonnontiedelukion ja suoritin Haaga-Helia ammattikorkeakoulun liiketalouden tradenomi tutkinnon. Asun nyt Vantaalla Kivistössä perheeni kanssa. Vapaa aikaan ulkoilu, kotijumppa ja kodin siistiminen. Huolehdin joka päivä ulkonäöstäni, että voin ja näytän hyvältä. Lapseni hyvinvointi alkaa minun hyvinvoinnista. Äiti on perheen sydän.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: