Äärilapsuus päättyy nuoremman sisaruksen synnyttyä

Minulla on pian 5 vuotta täyttävä tytär Ella ja 6 vuotias poika Levi. Ella on minulle edelleen rakas pikkuvauva. Levi on isoveli, jonka kuuluu olla esimerkillinen. Levi tuli isoveljeksi 1 v. 9kk ikäisenä. Siitä lähtien hänelle on sanuttu, että isoveljen kuuluu olla pikkusiskolle hyvä, ei saa kiusata, riitatilanteissa hänen on toimittava diplomaattisesti ja olla esimerkillinen. 4.11.Levin äärilapsuus päättyi kun Ella syntyi.

Eilen sydämeeni tuli pisto. Pian 5 vuotta täyttävä Ella on saanut olla perheen pikku käpynen, kun taas isoveli Levin piti olla sankarillinen esimerkki jo alle 2 vuotiaana. Olen liian usein syyttänyt Leviä pikkusiskon satuttamisesta, epävarovaisuudesta ja huonosta käytöksestä. Tilanteen ollessa päällä menetän usein hermot, ja suustani saattaa tulla vähän painavampaa tekstiä, mitä ei pitäisi sanoa pienelle lapselle. Mutta tiedätte varmaan, kun kaksi pientä lasta riitelee lelusta tai mistä tahansa, äidin pitää tulla väliin sovittelemaan. Äidistä tulee kolmas huutava osapuoli, äidin kova ääni hiljentää kahden itkevän lapsen.

Minusta äitien pitää huomata ja huomioida lasten tarpeet, kohdella heitä yhdenvertaisesti, jotta lapset kasvaisivat henkisesti tasapainoisiksi. Se ei helppoa. Havaitseminen on ensi askel reiluisuuden toteutumiselle.

4.11.2020 Vantaalla

Julkaissut Jenni Chen-Ye

Olen 31 vuotias kahden lapsen äiti. Muutin Suomeen Kiinasta ollessani 5 vuotias. Vartuin Helsingin Kontulassa, Kävin Helsingin luonnontiedelukion ja suoritin Haaga-Helia ammattikorkeakoulun liiketalouden tradenomi tutkinnon. Asun nyt Vantaalla Kivistössä perheeni kanssa. Vapaa aikaan ulkoilu, kotijumppa ja kodin siistiminen. Huolehdin joka päivä ulkonäöstäni, että voin ja näytän hyvältä. Lapseni hyvinvointi alkaa minun hyvinvoinnista. Äiti on perheen sydän.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: